Vice-primarului de Bălți și președintei Fundației «Renato Usatîi» le-au fost aduse scuze pentru calomnie

Declarațiile, care ponegresc imaginea fostului primar de Bălți Nicolae Grigorișin și familia sa, au fost calificate de instanța de judecată fiind false. Instanța a obligat autoarea lor, Elena Rîbac, să își ceară scuze publice, lucru pe care l-a făcut prin intermediul unui site, care astăzi servește intereselor unui  partid de la guvernare din țară. De asemenea, Elena Rîbac a fost nevoită să-i aducă scuze și președintei Fundației «Renato Usatîi» Elena Grițco.

Rîbac scrie că, având în vedere dovezile prezentate de avocați, consideră că este necesar (citat) „să-și ceară scuze pentru informațiile neadevărate menționate de ea, care nu aveau la bază nici un fapt”.

Elena Rîbac a părăsit rândurile formațiunei politice «Partidul Nostru» în 2018 și a migrat în fracțiunea Consiliului municipal Bălți, controlată de PDM.

Într-un interviu din acea perioadă, ea a susținut (și acum își cere scuze pentru acest fapt) că salariul fotbalistului Vladimir Grigorișin (fiul lui Nicolae Grigorișin) în FC «Zaria» a fost de 5 mii de euro. În realitate el ridica salariul la 5 mii 300 de lei.

De asemenea, Elena Rîbac își cere scuze, la cererea instanței, pentru că a susținut că Nicolae Grigorișin ar fi intimidat angajații primăriei și bugetarii.

O altă informație recunoscută drept falsă este că “Nicolae Grigorișin «a stat pe fluxurile financiare» ale Fundației «Renato Usatîi»”.

Mai mult ca atât, Elena Rîbac î-i cere scuze președintelui Fundației «Renato Usatîi», Elena Grițco, pentru că a susținut că a fost în vacanță în Spania în anii 2014 și 2015.

„În cadrul procesului de judecată au fost prezentate actele care confirmă că Elena Grițco nu a vizitat Spania în aceea perioada. Declarațiile mele din interviu nu au avut la baza lor fapte veridice”, – a scris Elena Rîbac.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe