Viceprimarul a cerut bălțenilor, care utilizează butelii de gaz să permită inspectorilor să intre în apartamente

Viceprimarul de Bălți a cerut locuitorilor să permită accesul în apartamente specialiștilor care vor verifica starea buteliilor de gaz. Nicolai Grigorișin a făcut o postare pe profilul său de Facebook, marți seară, la câteva ore după tragicul incident de la Sîngerei.

„ La Bălți va începe inspecția locuințelor, care utilizează butelii de gaz. Astăzi, la o ședință a primăriei, am ordonat conducerii întreprinderii ,,Gospodăria Locativ Comunală”, împreună cu salvatorii, să viziteze toate blocurile de locuit și să verifice în ce condiții oamenii folosesc buteliile și în ce stare sunt.

Cer locuitorilor din Bălți să fie înțelegători în privința acestei măsuri și să ofere specialiștilor acces în apartamente.

Sarcina noastră este de a analiza situația pentru a evita accidentele grave, asemănătoare celor produse recent. Marți seara la Sîngerei s-a prăbușit o casă de locuit. Cauza preliminară a exploziei este scurgerea de gaze naturale.”, a scris Grigorișin.

Amintim, că în seara de 26 ianuarie la Sângerei a avut loc o explozie într-o casă de locuit. Capul familiei a fost găsit de salvatori sub ruine. Soția acestuia o rudă apropiată au fost internați la spital. Viceprimarul orașului Sîngerei, Andrei Cucoș a precizat că locuința nu era conectată la rețeaua centralizată de gaze. Potrivit unei versiuni preliminare, explozia a avut loc din cauza unei butelii de gaz, dar ancheta nu a fost finalizată.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe