Video// Acțiuni intensificate de către Inspectoratului General al Poliției, pentru prevenirea și combaterea răspândirii Covid-19

Cel puțin 111 persoane fizice și una juridică au fost sancționate pentru încălcarea măsurilor anti-Covid. Asta după ce au fost efectuate peste 2.900 de verificări.

Polițiștii subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției, au efectuat controale inopinate la sfârșitul săptămânii trecute în piețe, centre comerciale (mall-uri) și cluburi de noapte, astfel monitorizând respectarea măsurilor impuse prin deciziile CNESP și realizând acțiuni de prevenire prin informare și verificare.

În acest context au fost effectuate peste 2.900 de verificări  a agenților economici (unități de comerț, piețe, stații PECO, unități de alimentație publică, zone de agrement, cluburi de noapte, bazine), fiind sancționate într-o primă etapă 111 persoane fizice și o persoană juridică care nu au respectat măsurile antiepidemice, se arată într-un comunicat emis de Poliția Republicii Moldova.

Dacă  mesajele autorităților și măsurile impuse sunt ignorate, Poliția este nevoită să acționeze ferm, scopul tuturor controalelor fiind protejarea sănătății oamenilor. Oamenii legi vor continua aceste activități informativ – preventive și de conștientizare a riscurilor la care se expun oamenii atât timp cât normele de protecție sanitară nu se vor respecta strict.

În acest context Poliția recomandă:

-Purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

-Respectarea distanței fizice de minimum un metru între persoane, cu excepția cazurilor când – prin prevederi speciale – se stabilește respectarea unei alte distanțe între persoane ori în cazul regulilor de transportare a persoanelor în transportul public.

-Respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora este stabilit regimul respectiv.

-Respectarea de către persoanele fizice care se află în teritoriile sau instituțiile cu regim de cumpărător a măsurilor impuse de către autorități.

-Asigurarea accesului fluidizat al vizitatorilor / cumpărătorilor în interiorul unității comerciale.

Trebuie în continuare să ne mobilizăm și să conștientizăm că pericolul de îmbolnăvire este departe de a fi trecut iar controalele pe care le facem au un singur obiectiv: protejarea sănătății oamenilor!

Menționăm faptul că începând cu 1 octombrie se pun în aplicare măsurile prevăzute în anexa nr.2 a Hotărârii nr.62 aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 22 septembrie 2021.

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture