Video// Alertă! În orașul Bălți se atestă cea mai mare rată de infectare cu COVID-19

Orașul Bălți este cea mai afectată localitate de infecția Covid-19. Incidența raportată- 500 de cazuri la 100 mii populație.

Informația a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă a Ministerului Sănătății. Potrivit statisticilor, până la moment s-auu înregistrat circa 299843 de cazuri de infectare cu virusul Covid-19. Timp de o săptămână au fost înregistrate 159 de decese asociate cu virusul Covid-19. Din numărul total de cazuri peste 80%, au fost înregistrate la persoanele care fac parte din grupa de vârstă de peste 60 de ani.

Toate persoanele care au decedat din cauza Covid-19 nu au avut schema completă de vaccinare.

Zilnic în instituțiile medicale sunt internați peste 500 de pacienți, numărul persoanelor care necesită spitalizare în terapie intesivă este în creștere, de asemenea a crescut, totodată, numărul persoanelor care necesită intubare .

La moment 2566 de persoane sunt internate în spitale, dintre care 289 sunt la terapie intensivă în stare extrem de gravă, 39 de pacienți sunt intubați.

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 au fost administrate 1.409.239 de doze de vaccin.

 

 

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture