Video// Autorii unui atac tâlhăresc, comis la începutul lunii octombrie, reținuți de Poliția Capitalei și Procuratură

Ce riscă infractorii ?

0

Cinci tineri originari din r. Șoldănești, Telenești și Strășeni, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, IP Centru sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Centru, pentru comiterea unui atac ,,Tâlhăresc”. Aceștia s-au dovedit a fi un minor în vârstă de 17 ani și 4 tineri cu vârstele cuprinse înter 20 de ani și 35 de ani, care anterior au fost judecați pe cazuri analogice, se arată în comunicatul emis de Direcția de Poliție a mun.Chișinău.

Cazul dat a avut loc în noaptea de 02 octombrie, angajații Inspectoratului de Poliție a sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, de către doi tineri comunicând că au fost amenințați, bătuți și deposedat de bunurile materiale, în timp ce se aflau în casă pe str. Timiș.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă și specializată a inspectoratului în stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de doi tineri în vârstă de 20 și 21 de ani. Aceștia au comunicat că în timp ce se aflau în casă au auzit un zgomot după care în locuință au intrat cinci indivizi care au început sa îi amenințe și cu ajutorul scândurilor din lemn le-au aplicat lovituri peste diverse părți ale corpului și capului. După aplicarea loviturilor suspecții au sustras o geantă în care se aflau articole vestimentare, după care au fugit într-o direcție necunoscută de la locul comiterii infracțiunii. Prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat la 15 000 lei. Totodată victimele au comunicat că au cunoscut unu din indivizi, cu care anterior au avut un conflict mai vechi.

Menționăm faptul că pe cazul dat a fost dispusă inițierea unei cauze penale prevăzută de competența de infracțiune a art. 188 C.P. În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală indivizii suspectați în comiterea infracțiunii au fost identificați, reținuți și escortați la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina.La momentul actual tinerii au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru ,,Tâlhărie”, iar conform legislației ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 10 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture