Video// Avem interzis la nunți și cumetrii. Cum vor face față noii lovituri, localurile din Bălți

Comisia de Sănătate Publică consideră că pentru a evita restricțiile și interdicțiile, este necesar atingerea unui nivel de vaccinare de 95% până la 1 decembrie 2021.

0

O nouă lovitură pentru restaurantele din Bălți, dar și pentru cei care au planificat un eveniment pentru luna noiembrie. De ieri, 8 noiembrie este interzisă organizarea petrecerilor, nunților, botezurilor, evenimentelor festive sau comemorative. Administratorii localurilor din Bălți spun că suferi pierderi uriașe de pe urma acestor restricții. Mai mult ca atât unii riscă să-și închidă afacerea. Toate evenimentele din noiembrie au fost fie anulate, fie amânate pentru alte date. Mai multe companii din domeniul Horeca livrează comenzi la domiciliu. Însă această măsură nu este suficientă pentru a supravețui.

Până acum erau permise evenimentele cu participarea a maxim 50 de persoane în interior sau 100 de persoane în aer liber. Totodată, invitații erau obligați să prezinte un certificat COVID-19.  Deși erau condiții dure, cel puțin le-a permis managerilor să păstreze locurile de muncă pentru angajați.

Decizia CNESP a fost dur criticată de Asociația Restaurantelor și Localurilor de Agrement din RM(MĂR). Comisia de Sănătate Publică consideră că pentru a evita restricțiile și interdicțiile, este necesar atingerea unui nivel de vaccinare de 95% până la 1 decembrie 2021. Pentru aceasta, conform planului, se recomandă vaccinarea categoriilor acelor angajați a căror interacțiune cu cetățenii prezintă un grad ridicat de risc de infectare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture