/VIDEO/ Decesul angajatului de la ZOO, atacat de un tigru: Inspectoratul Muncii va expedia probele anchetei procurorilor

Angajatul Grădinii Zoologice din Chişinău, care a fost atacat de un tigru, la sfârșitul lunii ianuarie, a decedat. Informația a fost confirmată pentru TV8 de purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene. Angajații Grădinii Zoologice au refuzat să ofere comentarii referitor la această situație, iar responsabilii de la Inspectoratul de Stat al Muncii ne-au spus că victima a ignorat normele de securitate. Potrivit lor, probele acumulate urmează să fie transmise procurorilor, scrie tv8.md.

După ce a luptat luni în șir pentru viață, bărbatul care a fost atacat de tigru, la Grădina Zoologică din Chișinău, s-a stins pe patul de spital. Reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă spun că pacientul a murit, săptămâna trecută.

DORINA ARSENE, purtătoare de cuvânt, Institutul de Medicină Urgentă: „Pacientul mușcat de tigru a decedat la data de 29 aprilie, fiind internat în secția de Neorologie. În urma leziunilor și a traumelor suferite anterior, pacientul a suportat un accident vascular cerebral cu imobilizare la pat”.

Am încercat să discutăm și cu directorul Grădinii Zoologice, Alexei Hanţaţuc, însă acesta nu ne-a răspuns la apeluri. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Stat al Muncii, tragedia s-ar fi produs din cauza nerespectării normelor de securitate la locul de muncă.

ANDREI PRISĂCARI, inspector principal, Inspectoratul de Stat al Muncii: „În cazul în care, până a purcede la salubrizarea cuștii tigrilor, accidentatul ținea cont de împrejurările în care se află, riscul căruia se supune prin intrarea în cușca tigrilor și ținând cont de instrucțiunile de securitate în muncă, accidentul putea fi evitat”.

Inspectorii susțin că probele din ancheta lor vor fi expediate procurorilor.

ANDREI PRISĂCARI, inspector principal, Inspectoratul de Stat al Muncii: „Inspectoratul de Stat al Muncii prin prisma documentelor în posesia cărora se află și a explicațiilor acumulate în procesul de cercetare, urmează să concluzioneze pentru stabilirea circumstanțelor, iar ulterior să dea documentele organului de urmărire penală”.

Angajatul menajeriei a fost atacat de tigru pe data de 31 ianuarie, în timp ce se afla în voliera de iarnă a animalului. Acesta a ajuns în stare extrem de gravă la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală, cu mai multe plăgi pe suprafața corpului, între care una adâncă, în regiunea gâtului. Acesta a fost supus mai multor intervenții chirurgicale, iar o perioadă s-a aflat în comă. Ulterior, însă, își revenise și continua tratamentul.

Foto din resurse deschise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture