Video// Descinderi ale Poliției pentru destructurarea cazinourilor clandestine

Zeci de persoane depistate și mii de lei ridicați.

0

În urma unei analize calitative efectuată la indicația conducerii Inspectoratului General al Poliției, în ultima perioadă au fost intensificate verificările ce țin de cazurile de jocuri de cărți cu mize pe bani, care duc la consecințe grave, cel mai recent exemplu fiind dublul omor de la Fălești, care a fost comis în urma unei neînțelegeri  în timpul jocurilor de noroc.

În contextul dat, Poliția și-a intensificat acțiunile îndreptate spre destructurarea unor asemenea ilegalități, fiind depistate 3 cazinouri clandestine în diferite regiuni ale țării.

Astfel, în perioada 10-20 noiembrie 2021, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații,  sub conducerea procurorilor PCCOCS și cu sprijinul de specialitate al mascaților de la BPDS „Fulger”, au desfășurat  o amplă operațiune comună, în timpul căreia au descins în mai multe cazinouri clandestine de pe teritoriul țării, dar și în municipiul Chișinău, raioanele Comrat și Soroca. În unul dintre cazuri a fost deconspirată activitatea ilegală a unei săli de cazinou într-o încăpere din municipiul Chișinău. Ca urmare a perchezițiilor, polițiștii au depistat 11 persoane, fiind  ridicate 6 mese de poker, fișe de poker, mijloace bănești, telefoane mobile etc. Sala a fost luata în locațiune de la un agent economic, fiind amenajată drept un cazinou„, se arată în comunicatul emis de Poliția Republicii Moldova. 

O altă descindere în forță de către polițiști și procurori, în comun cu angajații SPIA a MAI, a avut loc în  localitatea Chirsova, raionul Comrat, unde  într-o încăpere  își desfășura  activitatea ilegală o sală cu jocuri de noroc.

Astfel în momentul operațiunii, polițiștii au depistat în local 15 persoane.  La fel,  au fost ridicate mai multe tipuri de substanțe narcotice, un aparat confecționat artizanal pentru consumul marijuanei, un pumnal, mai multe telefoane mobile, fișe pentru joc, precum și circa 40 de mii de lei. Totodată s-a stabilit faptul că patru dintre ei au fost anterior judecați  pentru furturi, jafuri, trafic de droguri şi apartenență la organizații criminale”, se arată în comunicatul emis de Poliția Republicii Moldova. 

În contextul dat la  momentul actual  sunt efectuate  măsuri de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi atragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Menționăm faptul că, Poliția în continuare își  va concentra eforturile pentru a depista și sancționa persoanele care participă la organizarea și coordonarea activităților clandestine de jocuri de noroc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture