Video// Două proiecte importante au fost votate în lectură finală

Primul proiect se referă la modificarea Codului de executare, iar cel de-al doilea  se referă la mult-așteptatul proiect de modificare al pachetului de integritate.

Două proiecte importante au fost aprobate azi în lectura a doua. Primul se referă la modificarea Codului de executare, iar cel de-al doilea  se referă la mult-așteptatul proiect de modificare al pachetului de integritate. Anunțul despre aprobarea acestor proiecte a fost făcut de către Olesea Stamate pe pagina sa de Facebook. 

„Prin modificările adoptate nu va fi permisă executarea (și respectiv evacuarea) locuinței, dacă aceasta este unica locuință, iar valoarea datoriei (titlului executoriu) nu depășește 12 salarii medii pe economie. La fel, va fi interzisă evacuarea pe timpul rece al anului (15 octombrie – 15 aprilie), dacă debitorul nu are o alta locuință în proprietate. De asemenea au fost reglementate mai bine categoria bunurilor care nu pot fi supuse executării.
Al doilea se referă la mult-așteptatul proiect de modificare al pachetului de integritate. Astfel din momentul intrării in vigoare a legii, vor urma să fie declarate bunurile mobile și imobile și la valoarea de piață la momentul achiziționării, precum și serviciile, daca valoarea acestora depășește 10 salarii medii pe economie.
Proiectul prevede și responsabilizarea conducerii ANI pentru neatingerea obiectivelor de performanță.
La fel, proiectul prevede mecanismul de individualizare a sancțiunii, astfel ca pentru încălcări minore, inspectorul de integritate să poată aplica o sancțiune mai blândă, iar propunerea de ridicare a mandatului să fie soluția de ultim resort.”, a scris Olesea Stamate.
Menționăm faptul că documentele intră în vigoare la data publicării în ”Monitorul Oficial”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture