/VIDEO FOTO/ 59 de focare au fost stinse de pompierii din Republica Moldova în sudul Greciei

Peste 59 de focare de ardere au fost stinse de pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) detașați în Grecia. Aceștia au efectuat primele misiuni de stingere în comun cu colegii români. Angajații Inspectoratului au reușit să stingă șapte hectare de teren ars de pe coastele munților, scrie tv8.md.

Conform informațiilor oferite de ofițerii bazei operaționale, accesul către focare este foarte dificil, iar în unele zone pompierii nu pot ajunge cu tehnică de intervenție din dotare, folosind mijloace de primă intervenție specializată. Pe parcursul a 24 de ore de intervenție, salvatorii moldoveni au luptat cu flăcările, înaintând pe relieful dificil al zonei muntoase.

Cei 25 de salvatori detașați în statul elen lucrează în două ture și vor interveni pe parcursul mai multor zile pentru lichidarea focarelor de pădure devastatoare în Grecia.

Într-o conferință video, șeful IGSU a comunicat cu pompierii plecați despre măsurile întreprinse și s-a arătat interesat de climatul moral psihologic al salvatorilor, dar și de respectarea strictă a normelor de securitate în intervenții. Mai mult, Mihail Harabagiu a subliniat importanța misiunilor și a mulțumit efectivul pentru volumul de acțiuni realizat în primele 24 de ore. Acesta a mai amintit despre importanța conlucrării cu colegii români și sprijinul acestora.

Angajații IGSU, plecați în Grecia pentru stingerea incendiilor de pădure, au început ieri dimineață, 11 august, lupta cu focul. Pompierii moldoveni urmează să nu permită răspândirea flăcărilor, să localizeze focarele de ardere de pe sectoarele încredințate și să efectueze misiuni de recunoaștere a zonelor afectate.


Sursa: IGSU

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture