Video// Măști de protecție contra gazelor, comercializate fără acte de proveniență

Conducătorii unităţilor economice poartă răspundere pentru întreţinerea, păstrarea şi folosirea averii Protecţiei Civile în conformitate cu legislaţia în vigoare.

0

Un agent economic din Chișinău care deținea și comercializa măști de protecție contra gazelor, fabricate în perioada Uniunii Sovietice, a fost documentat  pentru lipsa  actelor de proveniență și termenul de valabilitate expirat.

„Astfel ca  urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au stabilit că factori de decizie ai agentului economic au păstrat, folosit și comercializat măștile de protecție contrar prevederilor Legii 271/1994 „cu privire la protecția civilă” prin care se interzice folosirea averii Protecţiei Civile, schimbarea sau comercializarea ei. Polițiștii au  ridicat 644 de măști, care,  fiind comercializate ar fi adus  un venit de peste 32 de mii de lei.  Valoarea totală a prejudiciului cauzat se estimează„, se arată în comunicatul emis de Poliția Republicii Moldova.

De menționat e faptul că, conducătorii unităţilor economice poartă răspundere pentru întreţinerea, păstrarea şi folosirea averii Protecţiei Civile în conformitate cu legislaţia.

Astfel  pe cazul dat  a fost inițiată o cauză contravențională pentru ”Achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor material”, iar dacă vinovăția va fi demonstrată, persoanele riscă amenzi de până la 20 000 de lei cu confiscarea bunurilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture