Zadoinov despre videourile de la reținerea funcționarilor publici: ,,Autoritățile vor să câștige puncte politice însă, prin aceste acțiuni se încalcă grav drepturile omului”

0
Avocatul Roman Zadoinov critică acțiunile organelor de drept. El se referă la imaginile video publicate de instituțiile de drept, refiritor la reținerea magistraților, procurorilor sau a altor funcționari publici. Zadoinov spune că aceste videouri sunt ilegale și încaldă drepturile persoanelor reținute. 
,, În ultimul timp, observăm cu toții din ce în ce mai multe știri în presă videouri și reportaje despre reținerea sau arestarea mai multor oficiali guvernamentali, judecători, procurori, funcționari publici. De fapt, toate aceste revendicări video sunt ilegale. Cert este că prezumția de nevinovăție interzice autorităților să publice reținerea unei persoane acuzate de o infracțiune. Potrivit prezumției de nevinovăție, o persoană este prezumată nevinovată până când instanța de judecata își exprimă în mod legal pozitia sa vizavi de vinovăția persoanei. În țările noastre, acesta este o sentință de vinovăție sau sentină de condamnare.” – a scris pe profilul său de Facebook, Roman Zadoinov.
Avocatul a precizat că până la condamnare, autoritățile nu au dreptul să difuzeze informații despre vinovăția persoanei bănuite sau învinuite.
,,Ceea ce vedem în țările noastre – peste tot acest principiu este încălcat. Sunt încălcate drepturile omului și principiile democratice ale statului de drept. Prin aceste acțiuni autoritățile vor să câștige puncte politice însă, prin aceste acțiuni se încalcă grav drepturile omului. Este inacceptabil să luați presa din urmă la fiecare reținere, percheziție a unei persoane bănuite în comiterea unei infracțiuni.” – a mai adăugat Zadoinov. 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture