VIDEO // Poliția R.Moldova a fost dotată cu încă 30 de mașini de teren cu ajutorul UE

Poliția R.Moldova a mai primit încă 30 de automobile de model Dacia Duster prin Programul de Suport bugetar pentru Reforma Poliției din partea Uniunei Europene, transmite deschide.md.

Evenimentul a avut loc la sediul  Inspectoratului General al Poliției, cu participarea șefului IGP, Sergiu Paiu și a angajaților din subdiviziunile Poliției.

Potrivit unui comunicat al IGP, automobilele au fost achiziționate în contextul implementării Planului de acțiuni al MAI privind pregătirea și răspunsul la infecția cu COVID-19, ca parte a Programului de Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către partenerii externi, menite să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

 ”Vreau să menționez că, datorită partenerilor externi, continuă procesul de reformare instituțională și implementare a standardelor europene în activitatea Poliției. Îmi exprim certitudinea că aceste relații de parteneriat vor continua și pe viitor, prin activități comune, proiecte și inițiative în domeniul Polițienesc. Pe parcursul anilor 2017-2020 s-a reușit achiziționarea și dotarea cu 159 de mașini. Astfel, numărul total al unităților de transport implicate la apelurile de urgență 112 constituie 189 de autospeciale”,  a menționat șeful IGP, Sergiu Paiu.

Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 12,29 milioane de lei, dintre care 11,97 milioane de lei destinate automobilelor.

Până în prezent, cu suportul partenerilor externi, au fost achiziționate unități de transport pentru transportarea persoanelor deținute, pentru Serviciile investigare infracțiuni, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției, etc.

Menționăm că, sporirea numărului de automobile în fiecare raion, sector, vine să contribuie la îmbunătăţirea modului în care poliţiştii răspund la solicitările cetăţenilor, precum şi creşterea gradului de siguranţă pe care poliţiştii o au la intervenţii dar și pe traseu.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe