(Video) Proteste în Belgrad. Sârbii au rupt gardul din fața Parlamentului

82

Mii de protestatari din Belgrad au rupt gardul din fața clădirii Parlamentului sârbesc și au urcat scările acestuia pentru a aprinde torțe, potrivit Balkan Insight. Aceasta este a patra seară de proteste în capitala Serbiei față de modul în care guvernul a gestionat perioada de relaxare, ca urmare a pandemiei de COVID-19, scrie digi24.ro

Protestatarii însă nu au intrat în Parlament iar poliția a format un cordon pentru a proteja clădirea Legislativului din Serbia, în vreme ce tensiunile sunt în creștere.

Scutierii au folosit de mai multe ori gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea, dar protestatarii se regrupează de fiecare dată.

Continuă astfel manifestațiile antiguvernamentale iscate din nemulțumirea oamenilor față de modul în care conducerea actuală a țării gestionează valul doi al pandemiei de coronavirus.

Astăzi Serbia a înregistrat cel mai mare număr de decese în decurs de 24 de ore. 18 oameni au pierdut lupta cu COVID-19.

De asemenea, au fost raportate 386 de noi cazuri de infectare la o populație de șapte milioane de locuitori.

Bilanțul nu a făcut decât să sporească furia protestatarilor care ieșiseră și aseară în stradă, dar au manifestat pașnic, ocupând piața din fața Parlamentului.

Sursa: digi24.ro

Cmentariile sunt închise