Video// Salarii mai mari pentru constructori

De la începutul lunii octombrie constructorii vor avea salarii mai mari ca urmare a intrării în vigoare a Acordul de modificare a Convenției colective în ramura construcțiilor pentru anii 2018-2022, informează bani.md. Documentul prevede stabilirea nivelului salariului tarifar pentru prima categorie de calificare, coeficientul și valoarea minimă a salariului pentru unitățile care aplică sisteme netarifare de salarizare, inclusiv următorii pașii pentru asigurarea creșterii salariului în ramura construcțiilor și a industriei materialelor de construcții.

Pentru categoria I (întâi) de calificare în construcții, salariul s-a majorat la 3815 de lei față de 3100 cât era anterior. Suma minimă a salariului pentru unitățile care aplică sisteme netarifare de salarizare va constitui:

– 2935 lei – pentru muncitorii necalificați;

– 3522 lei – pentru muncitorii de calificare medie;

– 4109 lei – pentru muncitori de calificare superioară;

– 4402 lei – pentru specialiști;

– 5870 lei – pentru personalul de conducere.

Totodată, reprezentanții sindicatelor susțin că vor depune eforturi ca salariul minim pe ramură să ajungă la 6000 lei la începutul anului 2022.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture