Video// S-a dat în spectacol în fața polițiștilor. Un bărbat din Fălești riscă 2 ani de închisoare

Un bărbat din Fălești riscă 2 ani de închisoare pentru amenințarea oamenilor legii.

Un bărbat din Fălești este cercetat penal pentru violență domestică. Totodată acesta riscă 2 ani de închisoare pentru amenințarea oamenilor legii. Incidentul a avut loc ieri, 3 octombrie în satul Ilenuța, Fălești. Angajații Inspectoratului de Poliție Fălești au intervenit în soluționarea unui conflict de violență într-o familie. În timpul documentării cazului, bărbatul de 48 de ani, se comporta agresiv inclusiv față de cei 2 angajați ai poliției, numindu-i cu cuvinte necenzurate și nesubordonându-se cerințelor legale.

,,Polițiștii au fost nevoiți să aplice mijloacele speciale din dotare și anume gazele lacrimogene și cătușele pentru a calma pe agresor, iar în timpul aplicării acestora, bărbatul l-a îmbrâncit pe unul dintre angajați, deteriorându-i uniforma de serviciu și lovindu-l cu picioarele peste diferite părți ale corpului.  Ulterior bărbatul a fost imobilizat și escortat la IP Fălești.  Fiind testat alcoolscopic s-a depistat că bărbatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,07 mg/l.”- a declarat Eugenia Molceanov.

Pe numele bărbatului a fost emis ordin de restricție pe un termen de 6 zile în cazul de violență în familie, totodată, pe acest caz polițiștii au pornit o cauză penală conform Articolul 349 din Codul penal, „Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”.

Conform legii penale persoana vinovată de comiterea unei astfel de infracțiuni riscă amendă până la 67 500 lei sau închisoare de până la 2 ani.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture