Video// Strada Sorocii: Când se vor conecta oamenii la sistemul central de canalizare

Costurile pentru conectare la sistemul central de canalizare din strada Sorocii vor fi evaluate repetat. Pentru început vor fi efectuate lucrări în câteva gospodării. Iar câteva companii ale agentului economic contractat va face o analiză detaliată a prețurilor pentru fiecare lucrare. Această decizie a fost luată la întîlnirea locuitorilor străzii Sorocii cu reprezentanții întreprinderilor contractante. Oamenii cer prețuri pământești. Unii spun că pentru lucrările efectuate pe un segment de 10 metri ar trebuie să achite circa 13 mii de lei, alții spun că pentru aceiași porțiune li s-a cerut 20 de mii de lei. Și mai trist este faptul că jumătate dintre locatari sunt pensionari, cu venituri mizere.

De cealaltă parte, reprezentanții companiilor susțin că lucrările sunt complexe și necesită mult efort manual. Conform proiectului, unii trebuie să-și instaleze țevile la o adâncime de aproape 3 metri și o lungime de până la 20 de metri. De aceea prețurile și variază atât de mult. Totuși agentul economic a anunțat cum oamenii pot economisi. Este vorba despre cei, care au în gospodării puțuri pentru evacuare apelor reziduale. Lucrătorii pot trece țevile prin ele.

Viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin a propus să fie efectuate lucrări în cel mai dificil sector. Ulterior să estimeze repetat costul acestora.

Până în prezent, din cele 186 de gospodării amplasate pe strada Sorocii, doar 40 au solicitat conectarea la țeava centrală. Dacă ceilalți nu reușesc să o facă acum, riscă să rămână fără sistem de canalizare. După finalizarea sistemului de canalizarea, strada Sorocii va fi reparată, iar săpături ulterioare vor fi interzise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture