Violenţe israeliano-palestiniene: Egiptul va asigura respectarea încetării focului

Egiptul va trimite două delegaţii la Tel Aviv şi în teritoriile palestiniene pentru a asigura respectarea încetării focului care a fost convenită joi seară de Israel şi de grupările armate palestiniene, informează AFP citând surse diplomatice egiptene, transmite tv8.md.

„Două delegaţii egiptene vor fi trimise la Tel Aviv şi în teritoriile palestiniene pentru a monitoriza punerea în aplicare (a încetării focului) şi procesul pentru menţinerea condiţiilor stabile în mod permanent”, au declarat sursele diplomatice, care au subliniat că acest armistiţiu „simultan şi reciproc” a fost „negociat de Egipt”.

Cabinetul de securitate israelian a aprobat joi o încetare a focului cu Hamas. Mişcările islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul islamic au confirmat acordul.

Încetarea focului are la bază o propunere a Egiptului, care a promis că militanţii din Fâşia Gaza vor înceta să mai lanseze rachete dacă Israelul va recurge la o încetarea focului.

Acordul de încetare a focului a intrat în vigoare vineri, la ora 02.00. 

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture