VISUL LUI PLAHOTNIUC A DURAT O ORĂ

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a fost nominalizat de Partidul Democrat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul făcut președintele Partidului Marian Lupu, la ora 14, după întrevederea cu președintele Nicolae Timofti, care urma să ia decizia de a semna sau nu decretul privind numirea oficială a lui Plahotniuc la funcția de șef al Guvernului.

De asemenea, liderul PDM a declarat că Vlad Plahotniuc este o candidatură agreată de cei 56 de deputați care au semnat declarația de constituire a majorității parlamentare.

Propunerea de numire a lui i Vladimir Plahotniuc a provocat un val de nemulțumiri în societate. Platforma DA a organizat o acțiune de protest miercuri, în Piața Marii Adunări Naționale. Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a îndemnat cetățenii care nu sunt indiferenți de situația politică din țară să protesteze în fața reședinței lui Timofti de la Condrița.

După o oră de la desemnarea lui Plahotniuc la funcția de șef al Guvernului, președintele țării Timofti a respins candidatura lui Plahotniuc.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture