VIZITĂ DUPĂ 70 DE ANI. OBAMA VA MERGE LA HIROSHIMA

Președintele american Barack Obama va face o vizită la Hiroshima luna aceasta, în cadrul turneului său în Asia. Este primul președinte american care face acest lucru după ce orașul japonez a fost lovit de o bombă nucleară, în 1945.

Bomba de la Hiroshima, din 6 august 1945, a ucis circa 140.000 de oameni.

Președintele american va face o „vizită istorică” la Hiroshima alături de premierul japonez Shinzo Abe, potrivit unei declarații de presă a Casei Albe, citată de BBC.

Totuși SUA nu-și vor prezenta scuze pentru atacurile cu bombe atomice de la Hiroshima și Nagasaki, care au făcut sute de mii de victime și care au dus la sfârșitul celui de-al doilea răzoboi mondial.

Secretarul de stat american, John Kerry, a devenit la jumătatea lunii aprilie oficialul american cu rangul cel mai înalt care a vizitat Hiroshima.

Președintele Barack Obama va participa pe 26 și 27 mai, la Ise-Shima, un mic oraș din centrul arhipelagului, la summitul șefilor de stat și de guvern din țările G7.

sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture