„Vom fi nevoiți să așteptăm transportul câte o oră”: Ce părere au bălțenii despre restricțiile anti-COVID ale autorităților republicane

În R.Moldova au intrat în vigoare noile reguli de călătorie cu transportul public- numărul de pasageri în unitățile de transport trebuie să fie redus cu 50%. La Bălți, nu toată lumea este de acord cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Marți, Renato Usatîi a declarat că majoritatea regulilor introduse de autoritățile centrale sunt absurde.  Multe persoane susțin ideea primarului. „Oamenii vor fi nevoiți să aștepte transportul câte o oră, pe vreme rea aflându-se în stradă”, ne-a spus, Magdalina Vîrlan.

Unii pasageri consideră că restricțiile sunt adecvate.

Taxatorii le cer oamenilor să ocupe doar locurile de pe scaune și să nu aglomereze mai mult de jumătate din capacitatea vehiculului. Însă nu de fiecare dată oamenii sunt receptivi.

Șoferii ridică din umeri. Ei spun că nu pot lăsa oamenii să aștepte în frig.

La o ședință a primăriei cu serviciile publice, directorul întreprinderii „Direcția de Troleibuze” Serghei Avramenco s-a arătat deranjat de decizia comisiei naționale. În timpul orelor de vârf, nu va fi posibilă gestionarea fluxului de pasageri, chiar dacă va fi suplinit numărul unităților de transport, deoarece oamenii se grăbesc să ajungă acasă, a spus Avramenco. Acesta a mai spus că șoferii și taxatorii sunt neputincioși în această situație, nu pot lupta cu pasagerii, care nu se conformează regulilor. Din acest motiv, întreprinderea de resort a apelat după ajutor la administrația unității militare din oraș, astfel încât carabinierii să patruleze în stații și să monitorizeze numărul de pasageri.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, nu este de acord cu decizia Comisiei Naționale de Sănătate Publică. Potrivit acestuia, fiecare localitate trebuie să decidă independent ce restricții ar trebui introduse, în funcție de situația epidemiologică. La Bălți, potrivit primarului, aceasta nu este gravă: în medie sunt identificate 13 cazuri noi zilnic. Renato Usatîi a menționat că a discutat această problemă cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture