Zeci de mașini au format un ambuteiaj uriaș la intrarea în Vama Sculeni (FOTO)

Zeci de mașini au rămas blocate într-un ambuteiaj uriaș la intrarea în Vama Sculeni, care desparte Republica Moldova de România. Potrivit mai multor imagini publicate pe Facebook, coloana de mașini se întinde pe mai bine de un kilometru. Autorul postării presupune că motivul ambuteiajului matinal ar fi vizita la Chișinău a președintelui român Klaus Iohannis, transmite agora.md.

Oamenii spun că pe parcursul a două ore au trecut doar podul de peste Prut.

Alte ipoteze spun că vama s-a aglomerat pentru că mai mulți moldoveni pleacă în vacanță, profitând de cele cinci zile libere.

De cealaltă parte, Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a președintei Maia Sandu, a informat că programul evenimentelor festive dedicate celor 30 de ani de Independență se amână cu aproximativ o oră. Întârzierea este determinată de ceața densă deasupra Aeroportului Chișinău, care nu a permis aterizarea la timp a avioanelor Președinților Klaus Iohannis și Volodymyr Zelenskyy.

AGORA a solicitat informații la acest subiect și ofițerului de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, care a declarat că în această dimineața, în trei puncte de trecere a frontierei Sculeni, Leușeni și Cahul s-a înregistrat un flux majorat de călători și mijloace de transport:

„ La ora actuală în Leușeni și Cahul traficul a revenit la normal, se activează în regim obișnuit, însă în PTF Sculeni se menține o circulație îngreunată. Rândul de mijloace de transport este format din punctul de trecere românesc care se sfârșește pe partea moldovenească. În context, venim cu solicitarea către călători să opteze din timp pentru trecerea frontierei prin punctele de trecere Costești sau Leușeni”.

Foto: agora.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture