Zvonurile cum că la Bălți a fost interzisă petrecera sărbătorilor de iarnă în instituțiile de învățămînt nu s-au adeverit

Zvonurile cum că în instituțiile de învățămînt școlare și preșcolare din municipiul Bălți a fost interzisă colectarea banilor pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă nu s-au adeverit. Zvonurile au fost infirmate de către viceprimarul de Bălți Lilia Sava, care a menționat că colectarea ilicită a banilor nu se referă și la procurarea cadourilor pentru copii.

Nu a fost interzisă colectarea banilor pentru cadouri. A fost interzisă colectarea ilicită a banilor în toate instituțiile de învățămînt preșcolare și preuniversitate, dar nu cu referire la cadourile de la Moș Crăciun. Fiecare șef, fiecare părinte și fiecare educator sau învățător, face cum consideră mai bine, doar că trebuie să ia în calcul prețul cadourilor, pentru că nu toți au aceleași posibilități financiare”.

În același timp, procurarea cadourilor în parte, tot nu este o soluție. Tocmai de aceeia, potrivit viceprimarului, cadourile trebuie procurate în comun și cu aprecierea obiectivă a contigentului clasei de către profesor sau educator.

Amintim, că problema colectării banilor în instituțiile de învățămînt din municipiu a devenit un important subiect pentru discuții, mai ales în ultimele luni. Primarul de Bălți Renato Usatîi, nu o dată a menționat că colectarea banilor nu poate fi admisă odată ce unii părinți, indiferent de starea lor financiară, sunt practic obligați să plătească de rînd cu ceilalți, sume impunătoare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture