14 deputați PCRM părăsesc partidul și creează propria platformă parlamentară

Un grup de 14 deputați comuniști se retrag din fracțiunea PCRM. Ei anunță crearea Platformei social-democratice ”Pentru Moldova”, și invită toate fracțiunile parlamentare să se consolideze în jurul acestei platforme pentru a crea o majoritatea parlamentară.

Cei care au făcut anunțul au fost deputații Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Victor Mândru, Anatolie Zagorodnîi, Alexandr Bannicov, Igor Vremea, Sergiu Stati, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Maria Postoico, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache și Petru Porcescu.

Motivul invocat de ei, este dezacordul lor cu politica de partid care se schimbă de la o zi la alta.

Noi ca membri a unei fracţiuni parlamenatre am fost puşi în situaţia să privim pasiv la tot ce se întâmplă în ţară. Situaţia din ţară a devenit dramatică. În R. Moldova nu există nici opoziție, nici guvernare. Partidele se ceartă în loc să soluționeze problemele din țară. Ca stat suntem pe marginea prăpastiei“, a declarat Violeta Ivanov.

Noua patformă va avea ca scop depolitizarea instituțiilor statului, lupta cu corupția și bunăstarea cetățenilor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture