Primul post de pompieri și salvatori voluntari a fost deschis în nordul R Moldova, la Edineț

Primul post de pompieri și salvatori voluntari a fost deschis în nordul R Moldova, la Edineț. Acesta va activa în localitatea Terebna, relatează Ziarul Național.

Staţia de pompieri a fost inaugurată pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a beneficia de asistenţă neîntârziată în situaţii de risc.

Astfel, 22 de salvatori şi pompieri voluntari sunt gata să intervină în situații excepționale în localitatea de baștină, care are peste o mie de localnici.

Deschiderea primului post de pompieri voluntari vine în urma realizării programului de consolidare a serviciului salvatori şi pompieri în localităţile rurale. Proiectul prevede lansarea unor staţii de salvatori în localităţile îndepărtate de subdiviziunile Serviciului Situaţii Excepţionale, pentru a reduce timpul de răspuns la intervenţii şi asigurarea securităţii cetăţenilor din satele R. Moldova.

În localitatea Terebna, deschiderea postului a fost posibilă în urma susţinerii proiectului de administraţia publică locală care a susţinut voluntariatul şi a promovat mesajul securităţii în rândul localnicilor.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a oferit o autospecială de intervenţie pentru ca angajaţii staţiei să poată activa. Mai mult, opt pompieri profesionişti vor susţine colegii civili care vor face ture de serviciu. Salvatorii şi pompierii voluntari vor stinge incendii, vor interveni la descarcerare în accidente rutiere şi vor promova mesajul de prevenire a situaţiilor de risc.

Serviciul Situaţii Excepţionale îndeamnă autorităţile să susţină voluntariatul, pentru asigurarea securităţii în toate localităţile R. Moldova.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture