SIS previne moldovenii: Utilizarea simbolurilor ce incită la ură poate fi pedepsită penal

0

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) atenționează cetățenii să nu utilizeze simbolurile tendențioase ce pot provoca situații de conflict pe motive de ură ideologică, politică și națională. Potrivit unui comunicat al instituției, astfel de acțiuni pot atrage răspundere penală, transmite agora.md. 

„Serviciul de Informații și Securitate atestă un comportament iresponsabil al unor cetățeni care prin etalarea și propagarea unor drapele, embleme grafice, insigne, uniforme, sloganuri și formulele de salut, generează în societate riscuri de subminare a conviețuirii pașnice a poporului multietnic și multilingv al Republicii Moldova”, se arată în comunicatul instituției.

SIS precizează că a realizat acțiuni cu scop de profilaxie în raport cu unele persoane care au proliferat în public embleme grafice și insigne tendențioase ce pot provoca situații de conflict pe motive de ură ideologică, politică și națională.

„În același timp, considerăm că unele persoane care au recurs la asemenea gesturi nu au conștientizat potențialul impact și consecințele negative ale acestor fapte pentru societate, în context, Serviciul de Informații și Securitate reiterează apelul către cetățeni de a se abține de la acțiuni ilegale care pot duce disensiuni sociale”, se menționează în comunicat.

Potrivit comunicatului, SIS, de comun cu organele de ocrotire a normelor de drept competente, va continua măsurile profilactice îndreptate spre prevenirea fenomenelor legate de discursul de ură și a altor activități ilicite menționate.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture