A fost Alexei Onoico, numit pe criterii politice la șefia Parcului Industrial Răut?

Săptămâna a început la Bălți, cu investirea noului șef  la Parcul Industrial ,,Răut”. Pentru al prezenta colectivului, de la Chișinău a venit Ghenadie Țapordei, Directorul Agenției Proprietăți Publice. Deși la concursul pentru funcția de director interimar a aplicat cu cerere doar Alexei Onoico, personal, Țapordei nu ne-a putut spune dacă noul șef numit, are competențele necesare pentru a cârmui instituția.

Onoico, care este și consilierul deputatului socialist Alexandr Nesterovschi, iar în trecut un susținător aprig al democraților când erau conduși de fugarul Vladimir Plahotniuc, spune că nu poate fi inclus la capitolul numiri politice, doar pentru că are multe relații de cunoștințe cu mai multe nume de politicieni.

Amimtim, că până acum, mai multe funcții la companii de stat au fost preluate de oamenii socialiștilor. Cel mai proaspăt este Iurii Prisacari, numit în luna mai recent, șef al oficiului teritorial Bălți al Cancelarieii de Stat, tot el fost consilier municpal de Bălți, din partea Partidului Socialiștilor. În aprilie, Vitalii Prisacari, feciroul primului menționat, prin concurs a câștigat funcția de director general la SA ,,RED-Nord”.  Un alt socialist câștigător a postului de director general, de această dată la ,,FEE- Nord” a devenit Serghei Gramma, un alt consilier municipal socialist de Bălți și fost consilier al deputatului Alexandr Nesterovschi. Iar astăzi pe lângă Alexei Onoico la uzina ,,Răut”, un alt socialist Alexandr Usatîi, a fost prezentat echipei de la SA ,,Barza Albă”. Potrivit portalului Nord-News, angajații de acolo au amenințat, că vor intra în grevă , după prezentarea lui Usatîi în noua funcție, pe care la-au numit bețiv și îl consideră incompetent.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture