Bălțenii pot beneficia de servicii medicale gratuite în cadrul unui centru al medicilor de familie privat

Serviciile medicale prestate de medicii de familie privați,  pot fi gratuite, dacă încheiați un acord cu o clinică privată din oraș. De această oportunitate pot beneficia, doar persoanele asigurate, deoarece plata pentru consultații este compensată ulteriror de către  Fondul Național de Asigurări în Medicină. Șefa secției de sănătate,  Feodora Rodiucova a declarat că municipiul Bălți se confruntă cu o lipsă acută de personal medical. Pentru moment orașul are nevoie de peste 90 de medici de familie. În unele sectoare, precum Bălțiul Nou, situația este și mai dificilă, unde nu există nici o instituție medicală.

În curând în municipiul Bălți, va fi inaugurat un centru privat al medicilor de familie, care va presta servicii contra plată și unele gratuite. Centrul Sf. Panteleimon își desfășoara activitatea, în special pentru locuitorii sectorului Bălțiul Nou, fiecare cetățean asigurat din Bălți poate beneficia de servicii gratuite, în baza unui acord individual cu centrul medical.

Semion Țurcan, directorul Centrului Sf. Panteleimon, consideră că situația epidemiologică din țară nu ar trebui să afecteze calitatea prestării serviciilor de asistență medicală. Instituția Medicală va sprijini activitatea clinicilor de stat, care sunt sub o presiune enormă din cauza pandemiei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture