A început sesiunea de BAC. Primul examen, susținut de elevii din liceele cu predare în altă limbă decât româna

Perioadă plină de emoții pentru absolvenții de liceu. Cei 3030 de elevi din clasele a douăsprezecea din înstituțiile de învățământ cu predare în altă limbă decât cea română au susținut astăzi primul examen de bacalaureat, mai exact, proba la limba și literatura română. Examenele au avut loc în 58 de centre de BAC din țară, scrie tv8.md.

Următorul examen de bacalaureat, la limba de instruire, urmează să se desfășoare marți, 8 iunie. La probă sunt așteptați 13.065 de elevi care vor susține proba la limba și literatura română și 2899 de absolvenți care vor scrie examenul la limba și literatura rusă.

În 11 iunie va avea loc examenul la limba străină. 11 113 elevi vor scrie proba la limba engleză, 4 821 – la limba franceză, 91 – la limba germană, 21 – la limba spaniolă, 43 – la limba italiană, iar 32 – la limba turcă.

Următoarea probă de BAC se vor desfășura în data de 15 iunie – la matematică pentru profilul real și la istorie pentru umaniști. În 18 iunie va avea loc examenul la disciplina la alegere, iar în 22 iunie 491 de candidați vor susține proba de examen la limba maternă. În total, 16.215 candidați vor susține examenele în cele 93 de centre de bacalureat din țară.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în acest an, 1 301 candidați la examenul național de bacalaureat au obținut nota ”10” (zece) din oficiu la limba străină, în baza certificatelor recunoscute internațional.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate în data de 4 iulie.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture