ACȚIUNI DE TORTURĂ, COMISE DE POLIȚIȘTI

Numărul cazurilor de adresări privind tortura şi alte rele tratamente în Republica Moldova sunt în descreștere. Cel puțin așa arată datele prezentate de Procuratura Generală, care a evaluat situaţia din ultimii 7 ani. Astfel, dacă în 2009 au fost înregistrare 992 sesizări privind tortura, în 2015 numărul acestora a fost de 633, informează Realitatea.md.

În majoritatea cazurilor, rele tratamente au fost admise faţă de persoanele suspecte, bănuite, învinuite că ar fi comis infracţiuni sau condamnate pentru fapte penale. De asemenea s-au invocat fapte de maltratare aplicate faţă de contravenienţi, dar și faţă de alţi participanţi la procesul penal, cum ar fi cei cu statut de victimă, parte vătămată, martor.

În anul precedent procurorii au remis în instanţa de judecată 38 cauze penale pe faptul comiterii actelor de tortură. În rezultatul examinării dosarelor penale în anul 2015, instanţele de judecată au pronunţat 43 de sentinţe în privinţa la 53 persoane.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture