Aeroportul din Bălți ar putea fi concesionat

Aeroportul Internațional din Bălți ar putea fi relansat. O companie elveţiană intenţionează să investească în modernizarea aerogării. Reprezentanții firmei au solicitat print-o scrisoare adresată Guvernului și Primăriei municipiului Bălți, concesionarea aeroportului pe un termen de aproape 50 de ani.

Potrivit reprezentantului companiei elvețiene, Iurie Gheorghiţă, infrastructura aeroportului trebuie construită de la zero, iar modernizarea acestuia va putea fi efectuată în maximum trei ani. Costul proiectului este evaluat în jur 30 de milioane de euro, bani pe care compania străină este dispusă să-i investească dacă va câştiga licitaţia.

La fel, Iurie Gheorghiţă a precizat că în urma concesionării vor fi create peste 200 de locuri de muncă.

Aeroportul din Bălţi este situat la aproximativ 10 kilometri la nord de oraş şi are o suprafaţă de 144 hectare. Acesta este al doilea aeroport ca mărime din Republica Moldova, fiind folosit din când în când pentru transportul intern de mărfuri.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture