Dosarul Filat a fost expediat în istanță de judecată

Ex-premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a recunoscut că a primit bani dar și diferite cadouri de la Ilan Shor, dar nu în calitate de mită, ci de cadou. Despre aceasta a comunicat într-o conferință de presă, Andriana Bețișor, procurorul care instrumentează cazul. Tot ea a mai precizat că urmărirea penală a fost încheiată, iar dosarul a fost trimis în instanță.

Au fost primite și pretinse, de către învinuitul Vladimir Filat, sub formă de automobile a căror valoare depășește 6 milioane de lei. Aici mă refer și la serviciile hoteliere și la serviciile aeriene de care a beneficiat Vlad Filat. Mijloacele financiare primite de acesta, se împart în trei categorii este vorba despre mijloace finaciare în virament, în numerar, dar și carduri bancare care erau suplinite. În total, suma estimată pe toate capetele de acuzare, în dosarul pe care l-am expediat în judecată, este de 800 de milioane de lei. Acesta riscă, pentru infracțiunea de corupere pasivă, de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu o amendă de la 8000 la 10 000 unități convenționale. Iar, pentru traficul de influență, de la 3 până la 7 ani.”

Bețișor a adăugat, că Vlad Filat a recunoscut totuși că în unele cazuri a primit bani dar și obiecte de la alte persoane, însă nu drept mită, ci în calitate de cadouri.

Totodată, procurorul a spus că pe alte capete de acuzare continuă urmărirea penală şi vor fi transmise în instanţa de judecată separat.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture