AGENȚII IMOBILIARI: PRIMĂVARA ANULUI 2015 ESTE CEA MAI AVANTAJOASĂ PERIOADĂ PENTRU A CUMPĂRA UN APARTAMENT

Anul 2016 este unul favorabil pentru investiții imobiliare, spun experții în domeniu. Aceștia afirmă că prețul apartamentelor a scăzut simțitor, mai ales în blocurile construite acum 50 de ani.

Petru Gula, directorul unei agenții imobiliare din Bălți, spune că ieftinirea apartamentelor și scăderea vânzărilor, a început în 2015.

Începând cu anul 2015, vânzările au scăzut brusc. Astăzi un apartament cu o odaie poate fi cumpărat cu doar zece mii de euro, iar cel cu două odăi costă în jur de 15-18 mii de euro. Apartamentele cu proiectare nouă costă puțin pete 20 de mii. Locuințele cu trei odăi, într-un bloc cu cinci etaje, costă în medie 22-23 de mii, iar în blocurile cu nouă etaje și proiectare nouă, între 25 și 30 mii euro”.

Petru Gula menționează că motivul acestor ieftiniri ar fi situația economică și politică din țară.

Piața imobiliară este foarte afectată de ceea ce se întîmplă în țară. To ce se întâmplă pe plan economic sau politic influențează enorm prețul apartamentelor”.

Oamenii au idei împărțite. Unii cred că blocurile vechi ar fi mai trainice, alții doresc un apartament cu proiectare nouă.

Blocurile vechi sunt totuși mai trainice”.

Cred că în unul nou. Totuși, acolo odăile sunt așezate mai comod”.

Aș prefera un apartament într-un bloc vechi. M-am bișnuit în astfel de blocuri”.

Agenţii imobiliari ne sfătuiesc să ne grăbim dacă intenţionăm să cumpărăm o locuinţă, întrucât cele mai avantajoase oferte le vom găsi primăvara.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture