Al cincilea angajat al fabricii de ulei a fost infectat cu coronavirus. Va fi oare plasată întreprinderea în carantină?

5 angajați ai Fabricii de ulei din Bălți sunt infectați de coronavirus. Medicii au recomandat plasarea în carantină a întreprinderii. Autoritățile locale au făcut apel către Comisia Națională pentru Situații Excepționale pentru ca compania respectivă, dar și altele să-și sisteze activitatea pe o perioadă de timp.

Aceștia la rândul lor în răspuns susțin că administrația municipiului ar trebui să soluționeze această problemă cu agentul economic vizat. Totuși viceprimarul orașului, explică că ei nu au nici un drept să ia astfel de decizii.

Conform datelor de la ora 17:00, din 8 aprilie, în secția Boli Infecțioase a spitalului clinic Bălți erau internate 56 de persoane testate pozitiv la COVID-19. Majoritatea pacienților sunt din raioanele de nord ale țării. Bălțeni sunt 9 persoane. Doi pacienți sunt în stare gravă. Aceștia au fost transportați la Chișinău. Despre aceasta a anunțat viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin.

Nicolai Grigorișin, viceprimarul de Bălți: ,, Până în prezent, 56 de pacienți cu coronovirus sunt internați la spitalul din Bălți. Există doar 9 locuitori ai orașului, restul sunt din regiunile nordice ale Moldovei. Din Soroca – 11 pacienți, din Fălești -15, Sîngerei – 8, Glodeni – 8, Drochia – 2, Florești – 2, Briceni -1, Dondușeni -1. Două persoane au fost transferate la spitalul din Chișinău. Acestea sunt cifrele pentru astăzi. ”

Patru angajați ai fabricii de ulei și grăsimi din Bălți sunt infectați cu coronavirus. În cadrul unei emisiuni de la TV8,  primarul a spus că întreprinderea trebuie plasată de urgență, în carantină. Autoritățile municipiului  Bălți au făcut un apel  în acest sens către Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Potrivit răspunsului primit,  administrația locală împreună cu agentul economic vizat ar trebui să ia o decizie cu privire la sistearea activității întreprinderii.

Renato Usatîi, primarul de Bălți: ,, La întreprinderea „ Floare Soarelui ”au fost găsiți 4 infectați cu coronovirus. Medicii au propus carantină. Acum așteptăm decizia Comisiei Naționale, condusă de primul ministru – să închidă întreprinderea și pe cât timp? Ni se pare că situația este foarte asemănătoare cu orașul Wuhan din China. Când s-au infectat puțin peste 1000 persoane și au închis toate întreprinderile, fabricile, au oprit transportul. Adică a fost introdusă carantina strictă. Iar la noi? Ne-au răspuns, spunând că problema sistării activității întreprinderii poate fi soluționată direct cu agentul economic. “

Potrivit viceprimarului, numai Comisia Națională pentru Situații Excepționale au  dreptul să ia o decizie privind carantina la fabrica de ulei și grăsimi din Bălți și alte întreprinderi de exploatare.

Viceprimarul a menționat că conducerea fabricii de ulei și grăsimi a propus achiziționarea de teste pentru depistarea COVID-19,  pentru toți angajații. Nicolai Grigorișin a amintit că compania susține orașul în lupta cu oronavirusul.

Nicolai Grigorișin, viceprimarul de Bălți: „Conducerea fabricii de ulei și grăsimi a luat inițiativa de a achiziționa echipamente și teste pentru toți angajații săi. De asemenea, aș dori să menționez ajutorul lor în această perioadă dificilă – alocarea a 100 de mii de lei și 2000 de sticle de ulei. Așa dar, vom aștepta decizia Comisiei Naționale cu privire sistarea activității tuturor întreprinderilor mari și care funcționează în mun. Bălți “.

Ieri s-a aflat că încă o persoană, angajată a acestei companii este infectată. Este vorba despre o femeie. Astfel, numărul total al angajaților infectați s-a ridicat la 5 persoane.

Al cincilea angajat al fabricii de ulei a fost infectat cu coronavirus Va fi plasată întreprinderea în carantină?

Al cincilea angajat al fabricii de ulei a fost infectat cu coronavirusVa fi plasată întreprinderea în carantină?

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 10. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture