Bălțenii bat la ușa Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru a obține cei 2775 de lei

Tot mai mulți cetățenii stau sub ușa Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru a aplica la ajutorului de șomaj promis de Președinte. Deși oficiul din Bălți este în carantină oamenii au bătut în geamuri, pentru a primi careva răspunsuri. Responsabilii spun că sunt procesate doar solicitările trimise de la distanță.

Din lipsa unui loc de muncă și a unui venit în perioada stării de urgență cetățenii vor să primească ajutorului de șomaj în sumă de 2775. Chiar dacă autoritățile au anunțat că completarea cererilor va fi posibilă doar de la distanță din cauza regimului de carantină, oamenii au venit și astăzi la oficiul agenției. Cetățenii spun că este o bătaie de joc deoarece nu cunosc nici de ce acte au nevoie pentru a obține acești bani.

Un angajat al agentiei a iesit totuși din oficiu ca să le spună oamenilor să nu astepte pentru că ei procesează doar cererile primite prin poștă sau e-mail.

Ulterior și șeful subdiviziunii, Ilie Chițac a vorbit cu persoanele căre nu plecau de sub ușă.

Conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, persoanele, care și–au pierdut locul de muncă drept consecință a stării de urgență și solicită ajutorului de șomaj nu sunt obligate să se asigure în mod individual în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală. Aceasta este necesară de a fi procurată doar de către persoanele care nu au muncit cel puțin 12 luni în decursul ultimilor 2 ani, dar și de către cetățenii reveniți de peste hotarele Republicii Moldova, pînă la înregistrarea cu statut de șomer la subdiviziunea teritorială și solicitarea ajutorului de șomaj.

Bălțenii bat la ușa Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru a obține cei 2775 de lei

Bălțenii bat la ușa Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru a obține cei 2775 de lei

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 9. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture