Alte două documente falsificate, descoperite la PTF Leușeni și PTF Sculeni

Pe numele celor doi conaționali s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor.

0

Doi cetățeni  au fost depistati la data de 8 noiembrie curent, în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni pentru deținerea actelor false. La controlul de frontieră s-a prezentat ca pasageră a unui autoturism cu destinația România o tânără de 30 de ani, din Ungheni. Împreună cu actele de călătorie persoana vizată a înmânat și certificatul de vaccinare împotriva Covid-19. Documentul avea însemnele unei instituții medicale din aceeași localitate.

În timpul verificărilor efectuate polițiștii de frontieră au depistat că tânăra nu se afla în țară în ziua administrării rapelului. În urma audierelor, pasagera a recunoscut că nu a reușit să revină în țară ca să se imunizeze cu cea de-a doua doză de vaccin, iar certificatul ce confirma schema completă de vaccinare l-a primit prin poșta electronică, se arată în comunicatul emis de Poliția de Frontieră.

În cel de-al doilea caz se soldează cu  implicarea unui tânăr din Ștefan Vodă. Bărbatul s-a pornit în Germania  cu o rută ocazională. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar. Drept urmare, în portmoneul personal al bărbatului care avea vârsta de 37 de ani a fost depistat un permis de conducere românesc ce nu întrunea condițiile unui document autentic. Pasagerul a declarat că și-a perfectat actul, eliberat pentru mai multe categorii de conducere, prin intermediul unei persoane contra sumei de 250 euro.

Menționăm faptul că pe numele celor doi conaționali s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor. Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture