Crapii argintii vor curăța apa lacului orășănesc

În apa lacului orășănesc din Bălți au fost aduse 200 kg de puieți de crapi argintii. Aceasta este una din cele mai bune metode pentru a purifica apele de alge. Inițiativa vine din partea primarului de Bălți, Renato Usatîi. Acesta a menționat că toate lacurile din oraș sunt într-o stare deplorabilă, de aceea este nevoie de acțiuni urgente pentru salubrizarea acestora

În lacul orășănesc din Bălți au fost aduși zeci de crapi argintii: Această metodă este folosită pentru a curăța apa de vegetație acvatică. 200 kg de puieți au fost plasate în lac. Primarul orașului a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț video.

,,Potrivit specialiștilor, acest tip de pește este cel mai bun filtru pentru purificarea apei”, a scris Renato Usatîi.

Anterior, primarul a menționat că lacurile din oraș, care de mulți ani sunt pline de stuf, sunt pe cale de degradare, de aceea sunt necesare măsuri urgente. Potrivit acestuia, cel mai rapid mod de a rezolva această problemă este peștele. Crapul argintiu consumă plancton vegetal, asigurând o mai bună valorificare a potențialului trofic al bunurilor piscicole, a vegetației dezvoltate în exces.

apacrapii argintiicurățarealacul orășănescRenato Usatii