(DOC) PLAHONTIUC ȘI CANDU ÎMPLICAȚI ÎN ATACUL RAIDER ASUPRA ”VICTORIABANK”

După mai multe atacuri raider efectuate asupra uni șir de companii și bănci, a fost înregistrată vânzarea acțiunilor ”Victoriabank” de către compania ”OTIV Prime Holding”, patronul căreia este oligarhul Vladimir Plahotniuc, scrie portalul de știri moldnews.md.

Acest lucru îl demonstrează documentele în posesia cărora a intrat redacția Moldnews.

Astfel, documentele indică despre revânzarea, în anul 2011, a acțiunilor ”Victoriabank” după atacurile raider asupra unui șir de companii și bănci din partea companiei controlate de Plahotniuc – OTIV Prime Holding B.V, pentru care, în contract a semnat ruda lui Plahotniuc, actualul speaker al Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit documentului, în calitate de vânzător în contract figurează OTIV Prime Holding B.V., iar în calitate de cumpărător, partenerul de afaceri al lui Veaceslav Platon, Iurie Contievschii.

Valoarea tranzacției, potrivit documentelor, este de 75 de milioane de dolari.

Amintim că anterior, Veaceslav Platon a declarat (în mărturiile autentificate la notar), că în 2011 a participat la o tranzacție de achiziționare a acțiunilor ”Victoriabank” de către un cunoscut de-al săum Iurie Contievschii.

Potrivit mărturiilor, noii proprietari ai acțiunilor băncii au început să aibă probleme după ce în noiembrie 2013, aceștia au inițiat o tentativă de înlăturare de la conducere a președintelui Natalia Politova-Kangaș, persoana de încredere a lui Plahotniuc.

Acest lucru a servit drept motiv pentru urmărirea penală a lui Platon, a rudelor și apropiaților lui, dar și pentru reținerile care au urmat.

Anterior, presa a publicat o înregistrare video a negocierilor dintre  Veaceslav Platon și deputatul Partidului Democrat, Vlad Andronachi, care încerca să obțină de la Platon mărturii false în instanța de judecată, în interesele lui Vladimir Plahontiuc.