Societatea civilă se implică în lupta cu COVID-19

Un agent economic din capitală a început să dezinfecteze instituțiile medicale și cele de stat din toată țara. Actul de binefacere a ajuns și la Spitalul Clinic Bălți. Toate costurile vor fi suportate de antreprenor. Pentru că statul a eșuat în această luptă, organizatorii susțin și alte inițiative a cetățenilor pentru a învinge virusl.

Actele de binefacere din partea societății civile nu se opresc la donațiile financiare sau a produselor alimentare și echipamentului de care au acum mare nevoie cadrele medicale care luptă cu COVID-19. Un agent economic din capitală a început dezinfectarea intituțiilor medicale din orașul Bălți.

Toate costurile vor fi acoperite din contul agentului economic. Pavel Babin spune că compania pe care o reprezintă, planifică să contribuie în lupta cu virusul, prin dezinfectarea instituțiilor de stat și medicale din țara noastră.

Actul de caritate făcut pentru spitalul din Bălți, este răspunsul la apelul făcut de consilierul municipal, Sergiu Burlacu. Alesul local îndeamnă și alți agenți economici să se implice.

Sergiu Burlacu este de părere că autoritățile centrale au demonstrat că nu fac față acestei provocări. Iar ieșirea din această criză va fi posibilă doar prin implicarea fiecăruia.

Reamintim că mai mulți agenți economici din toată țara au făcut donații bănești în lupta cu coronavirusul de tip nou. Iar unele companii de taxi oferă trasport gratuit lucrătorilor medicali pentru a veni la muncă și a pleca acasă, în siguranță.

coronavirusdezinfectareasocietatea civilăspital clinic municipal