Angajații ai Fisc-ului, trimiși pe banca acuzațiilor

Șefa adjunct a Inspectoratului Fiscal de Stat (IFS) din raionul Hâncești riscă să stea după gratii pentru comiterea depăşirii atribuţiilor de serviciu. În același timp, subalterna acesteia — inspector fiscal — a fost anunţată în căutare, acuzată de complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni. În acest sens, Procuratura raionului Hânceşti a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire, scrie allmoldova.

Împreună cu funcţionarele de la IFS, pe banca acuzaţilor va compărea contabila-şef de la două firme, în acţiunile căreia procurorii au reţinut „delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari“.

Procurorii au constatat că, în intervalul anilor 2008 — 2013, contabila-şef la două întreprinderi cu sediul în or.Hânceşti, în lipsa documentelor primare, borderourilor privind transferul salariilor la cardurile angajaţilor şi ordinelor de primire a numerarului, a însuşit ilegal mijloacele băneşti în sumă totală de 1,9 milioane de lei.

Procurorii au mai stabilit că, în aceeaşi perioadă, şefa adjunct a Inspectoratului Fiscal de Stat pe raionul Hânceşti, de comun cu subalterna sa, care activa în calitate de inspector fiscal, au efectuat înscrieri neîntemeiate în actele de uz intern, prin care, în mod neîntemeiat, au fost majorate sumele real achitate de către unele firme.

Prin acţiunile ilegale ale angajatelor de la IFS, au fost stinse nejustificat obligaţiile de achitare a impozitelor şi taxelor pentru cinci firme, în sumă totală de peste un milion de lei, cauzând statului daune în proporţii considerabile.

Printre întreprinderile care au beneficiat de stingerea nejustificată a obligaţiunilor de achitare a impozitelor şi taxelor au figurat inclusiv şi firmele ale căror contabilă-şef era învinuită de delapidarea averii străine.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Hânceşti, inculpatele avînd interdicţia de a părăsi localitatea. Dacă vor fi recunoscute vinovate de cele incriminate, contabila-şef riscă până la 15 ani închisoare, iar şefa adjunct a IFS Hânceşti riscă pînă la 5 ani de detenţie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture