O victimă a incendiului din piața centrală a decedat

Una dintre victimele incendiului de pe 9 ianuarie curent, dintr-un local din Piața Centrală din Chișinău, a decedat, scrie Ziarul Național.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, care precizează că, în timpul incendiului, pacientul a suportat traumatism combustional și a fost transferat în secția Terapie Intensivă a Centrului de Combustiologie unde a primit tratament în volum deplin.

La data de 15.01.2016, pe fondalul agravării stării generale, s-a decis transferul pacientului în secția Reanimare al Institutului de Medicină Urgentă pentru tratament specializat complex, cu diagnosticul: boala arsilor cu suprafața de 20%. Arsura căilor respiratorii gr.I-II. Decesul a survenit în urma decompensării poliorganice pe fon de patologii concomitente”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății, subliniindu-se că medicii au depus eforturi maxime pentru salvarea vieții pacientului.

Ministerul nu precizează numele și vârsta pacientului, dar anterior primarul capitalei Dorin Chirtoacă a anunțat public faptul că un pacient de 61 de ani, internat într-un spital de la Chișinău, se află în stare mai gravă.
O explozie a avut loc, sâmbătă, 9 ianuarie, într-o clădire cu două etaje din apropierea Pieţei Centrale din Chişinău, pe bulevardul Ştefan cel Mare, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz.

Incendiul, care a cuprins în total 55 de metri pătraţi din bucătăria şi salonul localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul clădirii.

Cele 17 persoane care au suferit arsuri au fost internate de urgenţă la spital cu diverse arsuri, iar trei dintre acestea, care se aflau în situație critică, au fost transferate la București.

Administratorii localului „La Soacra”, soţ şi soţie, sunt cercetaţi penal pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi vătămarea gravă din imprudenţă a integrităţii corporale a persoanelor sau pierderea de către acestea a capacităţii de muncă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture