Anul acesta, în orașul Bălți s-au înregistrat 13 cazuri de plecări de la domiciliu a minorilor

A scăzut numărul minorilor care au fugit de acasă. Anul acesta, în orașul Bălți s-au înregistrat 13 cazuri de plecări de la domiciliu a minorilor, fără învoirea părinților. Comparativ cu anul trecut, când s-au înregistrat 15 cazuri.

Astfel, în termen de 24 de ore, minorii dispăruți au fost găsiți și întorși acasă. Motivele care-i determină pe copii să fugă de acasă sunt diferite. Iar procedura de căutare este aceiași.

Poliția inițial înregistează informația care parvine de la cetățenii referitor la minorul dispărut sau plecat de la domiciliu fără învoire, înregistrăm, întreprindem activității pentru orientarea efectivului polițienesc și alte raioane învecinate cu Inspectoratul de Poliție Bălți, anunțăm persoana respectivă în căutare inclusiv și societatea civilă prin intermediul televiziunii, ziarelor” .

Potrivit șefului biroului pentru minori, Ruslan Chicimaniuc, copii fug de acasă deoarece nu se pot înțelege cu părinții.

În Republica Moldova se atestă pe anul acesta peste 600 de cazuri de plecare de la domiciliu a minorilor, de două ori mai mult decâ în anul precedent.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture