Apa din canalul de canotaj, din nou roz

La doi ani distanță fenomenul bizar, a colorat din nou apa din canalul de canotaj din Bălți. După ce în 2018 apele erau roșii acum acestea au devenit roz, dar cu un miros la fel de neplăcut. Anterior inspectorii ecologici spuneau că acest lucru se întâmplă din cauza substanțelor organice care trec prin procesul de putrefacție, dar și a temperaturilor ridicate. De această dată responsabilii de la Serviciului Ecologic vor veni cu o explicație după studierea situației.

Apa din canalul de canotaj din Bălți a căpătat o culoare neobișnuită – a devenit roz. Unul dintre martorii oculari spune că acest lucru s-a întâmplat în urmă cu câteva zile. Pe lângă culoare, apa a început să aibă un miros neplăcut.

Postul nostru de televiziune s-a adresat la conducerea Serviciului Ecologic din Bălți pentru clarificarea situației. Reprezentanții instituției au explicat că vor studia în detaliu situația creată și vor da comentarii după examinare. La momentul difuzării reportajului, niciun răspuns din partea Inspectoratului Ecologic nu a parvenit. Așa că vom urmări situația în știrile următoare, și vom căuta răspunsul la întrebare, de ce apa din acest bazin acvatic a devenit roz.

Reamintim, că o situație similară s-a întâmplat și înainte. Atunci, inspectorul ecologic Vasilii Crasnojon a explicat că apa stagnantă se colorează din cauza temperaturilor ridicate. Substanțele organice putrezesc. Pentru a remedia problema, canalul trebuie curățat. Inspectorul a adăugat că contactul cu apa nu este periculos pentru sănătate, dar trebuie de evitat pătrunderea acesteia în organism.

Вода в гребном канале снова стала розовой

Вода в гребном канале снова стала розовой

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 13. Juli 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture