Apel către partidele din opoziție de la Usatîi: “Haideți să creăm un comitet de salvare a populației!”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a îndemnat partidele din opoziție să se solidarizeze și împreună să identifice soluții pentru criza în care a ajuns țara. El a făcut apelul într-un briefing de presă în care a criticat guvernarea pentru gestionarea defectuoasă a pandemiei.

“Fac acum un apel la toate partidele din opoziție. Stimați colegi, stimați politicienii cei care pretindeți că vreți doar binele cetățenilor din Republica Moldova, așa cum doresc și eu, vă rugăm să ne organizăm toți împreună. Să organizăm un front comun, să organizăm un comitet de salvare a populației, de susținere a populației. Haideți să ne așezăm noi că deja propunerea mea de săptămâna trecută nu a fost auzită de nimeni. Doar Candu a spus într-o emisiune: “Usatîi a dat o idee bună ca toate partidele din opoziție să fie incluse în această Comisie pentru Situații Excepționale”, a spus Renato Usatîi.

În 29 martie, președintele PN a propus ca soluție pentru ieșirea din criză, extinderea Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, prin completarea componenței acesteia cu reprezentanți ai partidelor politice din Parlament și ai celor cu reprezentanță în teritoriu.

“Trebuie completată componența Comisiei pentru Situații Excepționale cu reprezentanți ai partidelor politice din Parlament și ai celor cu reprezentanță în teritoriu. Platforma DA, PAS-ul Maiei Sandu, Partidul Comuniștilor, Voronin are o experiență foarte bogată în calitate de conducător. Trebuie să fie incluși toți, altfel, vă asigur că din acest moment nu o să ieșim din criză. Vă dați seama câte probleme se soluționau dacă eram eu spre exemplu în această comisie din prima zi? De mult era organizat un avion charter care să fi adus tot utilajul de care au nevoie spitalele, echipamentul necesar medicilor, teste… Dacă va fi extinsă componența acestei comisii, problemele ar fi rezolvate în decursul a 5- 6 zile, credeți-mă!”, declara atunci Usatîi.

Tot atunci, edilul de la Bălți a mai adăugat că odată cu cu aceste modificări ar fi fost rezolvată problema diasporei. Mai mult, el propunea înființarea unui grup de oameni care să dirijeze activitatea tuturor voluntarilor din țară.

“Bătrânii au ajuns să nu aibă ce mânca. Mulți nu au pe nimeni, iar în cazul altora, copiii sunt blocați peste hotare și nu pot reveni acasă. Este nevoie de ajutor. Deja, nu mai dăm pur și simplu cuiva ceva de mâncare, deja dăruim viață”, a mai declarat Renato Usatîi.

Sursa: ru1.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture