Aproape 16 mii de elevi din țară susțin astăzi BAC-ul la limba de instruire

O nouă zi cu emoții pentru absolvenții de liceu. Aproape 16 mii de elevi din întreaga țară susțin astăzi bacalaureatul la limba de instruire, transmite tv8.md.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, 13065 dintre candidați vor susține proba la limba și literatura română. Alți 2899 de elevi absolvenți vor susține examenul de BAC la la limba și literatura rusă.

Următoarea probă de bacalureat va avea loc vineri, 11 iunie, la limba străină studiată. La examen sunt așteptați 16121 de candidați. 11.113 de elevi vor avea proba la limba engleză, 4 821 la limba franceză, 91 la limba germană, 21 la limba spaniolă, 43 la limba italiană, 32 la limba turcă.

În acest an, 1.301 de candidați la examenul de bacalaureat au obținut nota 10 din oficiciu la limba străină, în baza certificatelor recunoscute internațional.

Elevii absolvenți vor mai avea de susținut examene în data de 15 iunie, 18 iunie și 22 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate în data de 4 iulie.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture