Șoferul ambasadei Moldovei în Rusia, prins la volanul mașinii misiunii diplomatice cu permis de conducere fals

Șoferul de la volanul mașinii ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a fost prins circulând cu un permis de conducere fals. Incidentul a avut loc luni, 7 iunie, la punctul de trecere Palanca. Informația a fost confirmată de serviciul de presă al Ministerului de Externe de la Chișinău, transmite agora.md.

„MAEIE a fost informat că în procesul verificării actelor, Poliția de Frontieră a stabilit deținerea unui permis de conducere cu semne de falsificare de către șoferul autoturismului arondat misiunii diplomatice de la Moscova. În egală măsură, ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență a funcționarilor misiunii, inclusiv a ofițerului Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova, pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit. Pe această cale, confirmăm că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei”, transmite purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Chișinău, Daniel Vodă.

Șoferul cu pricina urmează să fie rechemat din funcție, iar toate circumstanțele producerii incidentului urmează să fie examinate.

Canalul de telegram „Culisele Diplomației”, scrie că ar fi vorba de șoferul Grebencov Eduard, angajat de proaspătul ambasador al Moldovei la Moscova, socialistul Vladimir Golovatiuc. MAEIE nu confirmă, dar nici nu infirmă identitatea conducătorului auto.

Foto: agora.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture