Președintele Maia Sandu a discutat cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale, Kairat Abdrakhman

Integrarea comunităților culturale, valorificarea diversității etnice și lingvistice, promovarea unei societăți tolerante și acțiunile necesare în acest scop – sunt doar câteva dintre subiectele pe care Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a abordat ieri în cadrul videoconferinței cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale, Kairat Abdrakhmanov, scrie deschide.md.

„Am ținut să menționez că scopul meu ca Președinte este să consolidez societatea și să unesc oamenii, asigurând un mediu în care fiecare cetățean se simte în siguranță, se simte respectat și are oportunități egale de dezvoltare. Ca priorități, am subliniat că ne dorim să elaborăm mai multe programe – educaționale, pentru tineri, jurnalistice -, care să-i motiveze pe cetățenii noștri să învețe mai multe unul despre altul”, a spus șefa statului după încheierea discuției.

Astfel, un accent aparte va fi pus pe dezvoltarea învățământului bilingv în regiunile populate de grupuri etnice, un potențial mare în acest sens fiind UTA Găgăuzia și raionul Taraclia.

Președintele Maia Sandu a mulțumit oficialului OSCE pentru asistența acordată în procesul de preluare, de către țara noastră, a bunelor practici internaționale în domeniul minorităților naționale și și-a exprimat convingerea că diferențele ne pot face mai puternici.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture