Arest preventiv de 15 și 30 de zile pentru cei 4 tineri suspectați de dublul omor de la Fălești

0

Magistrații din Fălești au emis mandat de arest preventiv pentru grupul de tineri, învinuiți de dublul omor de la Hiliuți. 3 dintre ei au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile, iar pentru al patrulea a fost emis mandat de arest pentru 15 zile. Ieri, 7 noiembrie, suspecții au fost aduși rând pe rând în sala de judecată. În tot acest timp, în preajma instituției au manifestat prietenii decedaților. Aceștia au scandat ,,Ucigașul trebuie să stea în pușcărie”.

Tot ieri, tinerii de 25 și 26 de ani, uciși cu cruzime săptămâna trecută, au fost petrecuți pe ultimul drum. La înmormântare au venit sute de oameni. Tatăl unuia dintre victime era zdrobit. În lacrimi, bărbatul ne-a spus că fiul lui nu a meritat așa moarte. Mai mult ca atât el este indignat că fiul său a fost numit criminal, deși nu erau dovezi, care iar demonstra vinovăția.

,,El era suspectat de un omor. A fost închis în penitenciar 2 ani. Fără dovezi…. Unde numai nu ne-am adresat, către toate organele competente, fără rezultat. După 2 ani a fost eliberat, numai aveau nimic dovezi pentru al ține. Ancheta se desfășoară în continuare.”

Bărbatul își amintește și acum ultima zi în care și-a văzut fiul.

,,Eu nu mă simțeam prea bine.Tolea a venit și mi-a adus medicamente. Am vorbit, am râs. Mi-a spus să beau un pic de coneac, poate îmi va trece. Apoi a plecat….Și gata

 

Prietenii și rudele îndurerate își doresc un singur lucru, pedeapsă cât mai dură pentru cei ce se fac vinovați.

 

,,Trebuiesc pedepsiți dur. De altfel vor avea de suferit alți copii. Acum copiii cuiva putrezesc sub pământ.”

,,El era asemeni unei oglinzi. Se comporta la fel, cum cei din jur se comportau cu el. Printre noi, printre oamenii adecvați el era un om bun. Nu a decis niciodată vreun conflict cu pumnii, dar prin dialog.”

Amintim că cei 4 tineri din Chișcăreni și Mărăndeni, care au săvârșit dublul omor din Hiliuți sunt cu multiple antecedente penale. Aceștia au vârstele cuprinse între 21 și 25 de ani. Acum o săptămână, victimile au câștigat circa 3000 de euro de la cei 4 vizați mai sus. Însă aceștea ar fi trișat în timpul jocului. Marți, suspecții ar fi ademenit victimile în Mărăndeni, sub pretextul de a-și lua revanșa în cărți. Potrivit poliției jocul așa și nu a avut loc. Tinerii de 25 și 26 de ani din Bălți au fost imobilizați, după care au fost târâți în fâșia forestieră din Hiliuți, Fălești. Aceștea au fost transportați în portbagajul mașinii uneia dintre victime. La fața locului învinuiții i-au ucis definitiv. Loviturile au fost aplicate în regiunea capului cu o rangă de metal. Ulteriom mașina a fost incendiată într-o pădure din Călărași.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture