Video// Haos la granița dintre Belarus și Polonia. Mii de migranți înarmați cu topoare încearcă să treacă granița

Poliția de frontieră poloneză a postat videoclipuri pe rețelele sociale în care apar migranți, astfel majoritatea din ei sunt din Orientul Mijlociu.

0

Varșovia se declară îngrijorată de o escaladare „de natură armată” la granița sa cu Belarus, limita de est a Uniunii Europene, unde sunt înghesuiți mii de migranți, NATO denunțând o tactică „inacceptabilă” din partea Minsk-ului, transmite n4.md.

În contextul dat poliția de frontieră poloneză a postat videoclipuri pe rețelele sociale în care se apar migranți,  majoritatea din ei fiind din Orientul Mijlociu. Mai mult ca atât persoanele sunt înarmate cu topoare pentru a încerca să treacă cu forța granița, acoperită cu sârmă ghimpată ascuțită. Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez a declarat reporterilor că până la 4.000 de migranți s-au adunat în apropierea graniței.

Bruxelles l-a acuzat pe președintele belarus Alexander Lukașenko că a orchestrat sosirea acestui val de migranți și refugiați ca răspuns la sancțiunile europene decise după ce a avut loc represiunea brutală a opoziției din Belarus, acuzații respinse de președintele Lukașenko.

Reamintim faptul că situația s-a deteriorat la sfârșitul lunii august și a determinat Polonia să ridice un gard cu sârmă și să instituie  stare de urgență care să împiedice prezența mass-mediei în zonă, pe lângă masarea a mii de soldați.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture