Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat peste 15000 solicitări în prima săptămână a lunii noiembrie

Echipele AMU au deservit circa 1185 solicitări pe motivul diverselor urgențe traumatologice.

0

În prima săptămână a lunii noiembrie circa 15493 cetățeni au solicitat intervenția ambulanței. După acordarea asistenței medicale de urgență, în jur de 5868 pacienți, printre care și 1107 minori au necesitat transportarea acestora  la spital, se arată într-un comunicat emis de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Mai mult ca atât în perioada 01.11–07.11, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 4658 solicitări pe motivul urgențelor respiratorii, urmate de circa 2630 solicitări pentru pacienții cu urgențe cardiovasculare și 1831 pentru persoanele cu patologii neurologice.

În contextul dat echipele AMU au deservit circa 1185 solicitări pe motivul diverselor urgențe traumatologice. Astfel, 53 solicitări au fost ca urmare a accidentelor rutiere care s-au produs pe traseele din țară. În aceste situații 59 pacienți, printre care și 11 minori au fost transportați asistat la spital pentru tratament specializat.

Menționăm faptul că de la începutul lunii noiembrie la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 55 solicitări pe motivul urgențelor toxice, dintre care 23 cazuri de intoxicații cu medicamente, 15 intoxicații cu monoxid de carbon și șapte cazuri de intoxicații cu alcool, ca urmare în dependență de stare, pacienții au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture